Kindje op Komst forum

 FAQFAQ  ZoekenZoeken  Uitgerekende dataUitgerekende dataChatChat GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer  ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Zwanger worden Zwanger Baby Peuter Acties en fun Forum Ledensites Verlies Homehome Shop
Lekkere recepten!!
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Kindje op Komst forum index -> De keukentafel
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
juulisjuul
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 4-6-2006
Berichten: 10248

BerichtGeplaatst: Di 27 Apr 2010, 14:27    Onderwerp: Reageer met quote

Mex schreef:
Probeer eens met een maatbeker, water ingieten tot hij vol zit


Thanks ik had al een topic aangemaakt en daar kwamen ze ook tot die tip, dus dat ga ik dan maar ff doen Meneer Groen

_________________
Trotse mama van 2 knullen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
juulisjuul
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 4-6-2006
Berichten: 10248

BerichtGeplaatst: Di 27 Apr 2010, 14:28    Onderwerp: Reageer met quote

Karin2 schreef:


Simpel en erg lekker! :

* 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
* 600 g witlof, in grove stukken
* 2 uien, grof gesneden
* 2 eetlepels olie
* 100 g ontbijtspek plakjes, in vierkante stukjes
* 1 schaal runderwokvlees (450 g)
* 125 ml kookroom (flesje 250 ml)
* Extra lekker : nog stukjes paprika en mandarijn (uit blik) toevoegen

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten het witlof toe. Fruit de ui in de olie, voeg de stukjes spek en het runderwokvlees toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Breng op smaak met zout en voeg (versgemalen) zwarte peper toe. Voeg de kookroom toe en breng de saus aan de kook. Stort de pasta en het witlof in een vergiet en schep het bij de vleessaus in de wok. Serveer het gerecht in 4 diepe borden.


Lijkt me ook lekker, idee voor morgen misschien ga vandaag die spinazie-lasagne maken van Paschal Meneer Groen

_________________
Trotse mama van 2 knullen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Rooike
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 25-2-2005
Berichten: 10465

BerichtGeplaatst: Wo 30 Jun 2010, 15:14    Onderwerp: Reageer met quote

Ben momenteel erg inspiratieloos qua eten dus ben heeeeel BLIJ met dit topic hihihi! Meneer Groen
_________________
Groetjes Claudia, mama van
♥Judith 25.01.1997♥
♥Luuk 09.10.2004♥
♥Jason 22.12.2010♥
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
riki79
Puber
Puber


Geregistreerd: 21-5-2007
Berichten: 2596
Woonplaats: zwolle

BerichtGeplaatst: Wo 30 Jun 2010, 15:31    Onderwerp: Reageer met quote

gek he, met dit weer..ppfff hahaha

wij eten vanavond risotte met garnalen

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Maxime
Kletstante
Kletstante


Geregistreerd: 26-9-2005
Berichten: 4213
Woonplaats: Zuid-Holland

BerichtGeplaatst: Vr 23 Jul 2010, 23:06    Onderwerp: Reageer met quote

Cell schreef:
Dit is ook heeeerlijk.

voor 2 a 3 personen:

1 pak verse tagliatelle van 250 gram
ongeveer 12 cherrytomaatjes
4 tenen knoflook
1/2 bekertje creme fraiche
1 bakje van 125 gram magere spekreepjes
300 gram verse sperziebonen
2 a 3 moten zalm

Zet de sperziebonen vast op, zodat ze gaar koken.

Snij de tene knoflook grofweg in stukjes, halveer de cherrytomaten.

Kook de tagliatelle volgens de kookvoorschriften en giet af.

Bak in een wok in een scheutje olijfolie eerst de knoflook lichtjes en voeg al snel de halve cherrytomaten toe. Roer dit kort om en om en voeg dan ook de spekblokjes erbij.
Wanneer de spekblokjes gaar geraken en de tomaten zacht beginnen te worden, voeg je de gekookte tagliatelle toe.
Hussel het geheel in de pan om en om met bv een pastatang.
Zet de pit na een paar minuutjes uit en voeg het halve bekertje creme fraiche toe. Schep dit ook nog om.

Als de bonen gaar zijn, giet je deze ook af.

Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak de zalmmoten om en om tot ze gaar genoeg zijn naar je smaak.

Doe de tagliatelle op een bord, bonen erbij en een zalmmoot..

Heerlijk. Kwijlen

(eten dit momenteel bijna elk weekend, zo verslavend lekker Zenuwachtig )


Het was idd heerlijk, Cell. Een blijvertje!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Em
Tiepmiep
Tiepmiep


Geregistreerd: 11-4-2005
Berichten: 7132

BerichtGeplaatst: Do 29 Jul 2010, 20:07    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb vanavond zo genoten van m'n zelfgemaakte carbonarasaus, dat ik hem jullie niet wil onthouden. Engel
Nodig:
- spek- of hamblokjes/reepjes
- champignons in plakjes of stukjes
- wat brocolli, roerbakklaar
- zure room / ongeklopte slagroom
- beker melk
- beker water
- 2 el vloeibare boter
- 2 el bloem
- zout, peper, italiaanse kruiden
- pasta naar keuze (fusilli, macaroni, spaghetti enz.)


Roerbak de spekreepjes, champignons en brocolli
Zet de pasta op het vuur
Maak ondertussen de saus:
- boter smelten
- bloem erbij doen
- door elkaar roeren met vork
- melk erbij doen
- evt wat water als het te dik is
- klontjes eruit mixen met staafmixer
- naar smaak kruiden, peper en zout toevoegen
- saus op laag vuur doorwarmen (is de saus te dun, dan wat maizena toevoegen volgens gebruiksaanwijzing pak)
- saus mengen met de spek/champignons/brocolli
- serveren bij de pasta

Eet smakelijk!

_________________
mama van 2 zoons! Verliefd
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
~Marion~
KoK Diva
KoK Diva


Geregistreerd: 18-11-2005
Berichten: 24688

BerichtGeplaatst: Zo 01 Aug 2010, 17:02    Onderwerp: Reageer met quote

Mijn receptje voor kippenpootjes met honing-knoflook:

Ik maak het met de volgende ingredienten en dan qua hoeveelheden écht op de gok, maar ik zal proberen de hoeveelheden een beetje te schatten.

Voor tien kippenpootjes of 4 flinke kuikenbouten:

50 tot 100 ml olijfolie
halve pot honing.
6 tenen knoflook
2 eetlepels grove mosterd
zout en peper.

De kippenpootjes laat ik dan MINIMAAL 6 tot 8 uren trekken in de marinade.
Dan doe ik ALLES in een grote ovenschaal en gaar ze anderhalf tot 2 uur lang op 150 graden in de oven. In de laatste 10 minuten doe ik de pijnboompitten erbij.

_________________
Mama van Sas(cha) van 10 jaar (30-5-04), Sen(na) van 8 jaar (29-5-06), (Ma)rijn van 5 jaar (4-7-09) en Jor(rit) (5-7-12) Verliefd
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
~Marion~
KoK Diva
KoK Diva


Geregistreerd: 18-11-2005
Berichten: 24688

BerichtGeplaatst: Zo 01 Aug 2010, 17:10    Onderwerp: Reageer met quote

Kee, here it comes, mijn receptje voor Nacho schippies uit de oven:

je hebt nodig: sweet chillisaus
honing (kwart pot)
2 eetlepels mosterd (een grove pittige mosterd is helemaal heerlijk)
(riet)suiker
mayonaise ( een heel klein beetje om wat dik te maken)
azijn (ook niet te veel)
gedroogde bieslook en peterselie
Dit alles is de basis voor de dressing. Je begint eigenlijk met een heel flesje sweet chillisaus. Daar doe je dan alles lekker door en maar proeven tot jij denkt dat het lekker is

Dan heb je nodig: zongedroogde tomaten
nacho's
roomkaas met knoflook (zo'n ring)

Als eerste leg een laag nacho's is een ovenvaste schaal. Daar schenk je de dressing overheen en stukjes kaas en stukjes zon gedroogde tomaat.
Dit herhaal je ook voor de volgende laag. Je werkt dus laag op laag, net zo lang tot de schaal vol is of de chips op zijn Dan een 15 tot 20 min in de oven op ong 250 graden. Ff opletten of de tomaten niet verbranden.
Voor het serveren alles even omscheppen. Dan komt de dressing lekker omhoog.

Je kunt het uitserveren op bordjes, of gewoon de schaal op tafel en lekker vissen allemaal. Tis een heus caloriebommetje ben ik bang, maar zoooooo lekker!

_________________
Mama van Sas(cha) van 10 jaar (30-5-04), Sen(na) van 8 jaar (29-5-06), (Ma)rijn van 5 jaar (4-7-09) en Jor(rit) (5-7-12) Verliefd


Laatst aangepast door ~Marion~ op Vr 10 Sep 2010, 20:54, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Kroes
Tiepmiep
Tiepmiep


Geregistreerd: 28-12-2004
Berichten: 7229

BerichtGeplaatst: Do 05 Aug 2010, 8:56    Onderwerp: Reageer met quote

Op verzoek: stoofpotje

Gister ook een stoofpotje gemaakt. Zal vast niet hetzelfde zijn,
ik heb even mijn fantasie gebruikt.

Mijn ouders kwamen eten en de pannen zijn schoon opgegaan, dus ik neem aan dat t bij
iedereen in de smaak viel Cool

-kleine kipkluifjes (lekker snel gaar)
-blikje tomaat in blokjes
-ongeveer 150 ml kippenbouillon (ik heb niet precies gemeten hoor) met 1 blokje
-1 ui
-winterpeen
-courgette
-knoflook
-zout
-Provençaalse kruiden
-magere spekreepjes
-2-3 kleine aardappeltjes (of 1 grote)
-scheut rode wijn

**

Spekjes uitbakken in een braadpan en uit de pan halen
Kip in de pan gooien (met wat boter en zout) en lekker aanbakken
knoflook erbij
Kipjes bruinig? Dan gesneden groente erbij. Even laten bakken.
Scheut rode wijn erover.
Blikje tomaat erbij en de bouillon. En de kruiden
Aan de kook brengen, daarna gelijk op laag vuur en met zo'n warmhoudplaatje eronder
De aardappeltjes in stukjes erin (is voor binding van de saus)

Daarna gewoon heel lang laten sudderen. Regelmatig even roeren.
Bij mij heeft t wel 2-3 uur opgestaan, denk ik. Vlees viel gewoon van t bot af,
alles was heerlijk zacht.

Ik heb rijst erbij gedaan, maar kan ook met gekookte aardappel ofzo.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Sweet-Love
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 7-3-2008
Berichten: 15161
Woonplaats: Gouda <3

BerichtGeplaatst: Zo 19 Sep 2010, 10:28    Onderwerp: Reageer met quote

Het rose spul
Bereidingstijd:20-30 minuten
Gang:Hoofdgerecht
Keuken: Goedkope en snelle keuken
Smaak: Zoet
Soort gerecht:Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 5 personen

1 kilo kipfilet
3 grote uien
2 zakjes tomaten soep
1 bekertje slagromm
1 blik halve perzikken op siroop
Voorbereiding

Sij de kip in kleine blokjes
snij de uien klein niet te fijn
snij ook de perzikken klein en doe de sap van de perzikken in een schaal doe hier de slagroom door
Bereidingswijze

Fruit de uien licht ,bak de kipfilet gaar en kook de rijst
doe de perzikstukjes bij de slagroom en voeg er ook de kip en de uien bij
de rijst in een aparte schaal bijserveren
Serveertips

Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden behalve de rijst die is altijd warm

_________________
- ZL. 06-03-09 - DL. 07-03-11 - & ZL. 2.0 21-02-2014
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
elisaatje
Tiepmiep
Tiepmiep


Geregistreerd: 5-10-2006
Berichten: 7361

BerichtGeplaatst: Zo 03 Okt 2010, 14:48    Onderwerp: Reageer met quote

Lekker en echt voor de herfst:

Gevulde pompoen van Claudia Roden

Ingrediënten :
1 oranje pompoen van ongeveer 6 kilo
1 eetlepel suiker
Zout
2 uien grofgehakt
125 ml neutrale olie
800 gram langkorrelige rijst
¼ theelepel saffraanpoeder of ½ theelepel saffraandraadjes
3 zure appels
Sap van ½ citroen
60 gram rozijnen
1 grote bos koriander gehakt

Neem een scherp mes en snijd een deksel uit de bovenkant van de pompen van ongeveer 20 cm doorsnede, met het steeltje er nog aan. neem een mesje en een lepel en schraap de vezels en de pitten uit de pompoen. Snijd wat vruchtvlees van het deksel en de rand. Bestrooi de pompoen van binnen met een beetje suiker en zout en zet hem op een dubbelgeslagen stuk folie in een grote braadslee.

Maak de vulling: fruit de uien in 2 eetlepels olie tot ze goudgeel zijn. Breng een flinke pan met water aan de kook. Doe de rijst erin, breng aan de kook en laat de rijst vervolgens 12 minuten zachtjes koken. De rijst moet nog niet helemaal gaar zijn. Giet af en kom in een kom. Meng het saffraanpoeder met 2 eetlepels kokend water. Meng door de rijst.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en hak ze in stukjes. Meng met het citroensap. Doe de stukjes appel, de gebakken ui, de rozijnen, de rest van de olie en de koriander bij de rijst. Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
Vul de pompoen met het rijstmengsel en zet het deksel erop. Giet 2 cm water in de braadslee bij de pompoen en zet die ongeveer 2 ½ uur in een voorverwarmde oven op 190c.

er kan ook een vleesvulling in met gehakt, rijst en tomaten, voor de vleeseters onder ons Knipoog

_________________
Mama van 3 prachtige kinderen, twee bengels en een engeltje.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Marda
Tiepmiep
Tiepmiep


Geregistreerd: 25-4-2008
Berichten: 5181

BerichtGeplaatst: Wo 06 Okt 2010, 20:08    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb vandaag visspiesjes gemaakt (caloriearm!)

Wat je nodig hebt. (+/- 4 personen)

-Wat scholfilet
-1 rijpe mango
- 1 courgette
- 1 limoen
- zoete chillisaus
- kommetje yoghurt
- koriander

Wat je moet doen:
Scholfilet, geschilde mange en courgette in stukjes snijden, aan spies rijgen. Beetje bestrijken met chilisaus en op de grill/bakplaat leggen (hapjespan kan denk ik ook, maar lijkt me minder handig).
Yoghurt mengen met naar smaak wat chilisaus, wat gehakte korriander toevoegen en je hebt de saus.

Lekker met aardappelbolletjes en salade!

_________________
Trotse mama van 5 meiden ( 2003, 2006, 2009, 2011 ) en:

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
knipoogje1983
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 5-7-2008
Berichten: 15501
Woonplaats: bergeijk

BerichtGeplaatst: Wo 13 Okt 2010, 13:47    Onderwerp: Reageer met quote

# 600 gram verse zalm )liefst een dik stuk)
# 3 teentjes knoflook
# 4 el gesnipperde peterselie 4 el gesnipperde kervel
# 2 el gesnipperde dragon
# 2 el gesnipperde dille
# 100 gram boter
# 2 bakjes creme fraiche
# 1 el citroensap
# zout en peper
Bereidingswijze

* Wrijf de zalmfilet in met peper en zout. Snij de filet overdwars in mooie repen ca ca 3 cm breed.
* Roer in een schaaltje de kruiden door elkaar en wentel de repen zalm erdoor, zodat de zalm rondom met kruiden bedekt is.
* Smelt de boter in een pan met anti aanbaklaag en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Bak de knoflook ca 30 seconden.
* Voeg de repen zalm toe en bak die, op een matig hoog vuur in ca 5 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze af en te,
* Schep de zalmrepen op de borden. Roer de creme fraiche door het achtergebleven bakvet en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap en lepel hem over de zalm.
Serveertips

Heerlijk met krieltjes en een goed glas wijn

_________________
trotse mama van Sophie 17-02-2008 en sterretje sterretje sterretje sterretje sterretje en frutsel sterretje april 2011


Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail MSN Messenger
Lakeisha
Peuter
Peuter


Geregistreerd: 2-2-2010
Berichten: 716
Woonplaats: Ergens in Utrecht, vier hoog in een 64-onder-1-kapwoning

BerichtGeplaatst: Zo 17 Okt 2010, 21:13    Onderwerp: Reageer met quote

Yum! Die zalm pasta ga ik morgen maken Kwijlen
_________________
Kusje Liefs Lakeisha


Mijn sterretje nooit uit mijn gedachten (15/03)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Vicky
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 12-6-2005
Berichten: 17821
Woonplaats: Enschede

BerichtGeplaatst: Ma 01 Nov 2010, 12:23    Onderwerp: Reageer met quote

Paschal75 schreef:
Becca schreef:
Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne Kwijlen Kwijlen

Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

Ingrediënten:
- 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
- 1 pak standaard Chocolade cake-mix
- 3 Eieren
- 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
- 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
Meng in een grote kom in zo'n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.


Ik ben deze NU aan het maken....ben zo benieuwd!


Deze ga ik zaterdag bakken voor op mijn verjaardags-ladiesnight Glimlach

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   

 

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Kindje op Komst forum index -> De keukentafel Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
Pagina 7 van 8

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je kunt GEEN bestanden toevoegen in dit forum
Je kunt geen bestanden downloaden in dit forum