Kindje op Komst forum

 FAQFAQ  ZoekenZoeken  Uitgerekende dataUitgerekende dataChatChat GebruikerslijstGebruikerslijst   RegistreerRegistreer  ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Zwanger worden Zwanger Baby Peuter Acties en fun Forum Ledensites Verlies Homehome Shop
Lekkere recepten!!
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Kindje op Komst forum index -> De keukentafel
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
meissie
KoK verslaafde
KoK verslaafde


Geregistreerd: 8-5-2005
Berichten: 8935
Woonplaats: Dronten

BerichtGeplaatst: Do 04 Nov 2010, 9:01    Onderwerp: Reageer met quote

Vicky schreef:
Paschal75 schreef:
Becca schreef:
Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne Kwijlen Kwijlen

Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

Ingrediënten:
- 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
- 1 pak standaard Chocolade cake-mix
- 3 Eieren
- 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
- 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
Meng in een grote kom in zo'n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.


Ik ben deze NU aan het maken....ben zo benieuwd!


Deze ga ik zaterdag bakken voor op mijn verjaardags-ladiesnight Glimlach


Ohhh deze ga ik maken voor zaterdagavond...dan heb ik een ladies-movie-night.

_________________
Mama van Wessel (23-06-2007) &


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
meissie
KoK verslaafde
KoK verslaafde


Geregistreerd: 8-5-2005
Berichten: 8935
Woonplaats: Dronten

BerichtGeplaatst: Zo 07 Nov 2010, 7:38    Onderwerp: Reageer met quote

Nou de taart was erg lekker.
duurde alleen wel erg lang voor dat ie gaar was.
Dus die 175 graden klopt volgends mij niet.

Maar hij was GODDELIJK Kwijlen Kwijlen

_________________
Mama van Wessel (23-06-2007) &


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Vicky
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 12-6-2005
Berichten: 17821
Woonplaats: Enschede

BerichtGeplaatst: Zo 07 Nov 2010, 10:27    Onderwerp: Reageer met quote

meissie schreef:
Nou de taart was erg lekker.
duurde alleen wel erg lang voor dat ie gaar was.
Dus die 175 graden klopt volgends mij niet.

Maar hij was GODDELIJK Kwijlen Kwijlen


O grappig, dat vond ik dus ook... heb m zeker 20 min later er in gehad Denken

Maar hij was idd errrrrrrrrrrg lekker Verliefd

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage MSN Messenger
Diana
Puber
Puber


Geregistreerd: 4-10-2006
Berichten: 2163
Woonplaats: dichtbij Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di 30 Nov 2010, 12:28    Onderwerp: Reageer met quote

Dit is mijn lievelingskostje:

Runderstoofpot:

een bak hacheevlees of riblappen/runderlappen in stukjes.

Deze braad ik aan met een ui-tje in weinig olijfolie. Daarna ongeveer twee dl port erbij (euroshopper), een blik gesneden tomaat en een flinke scheut ketchup. 5 laurierbladeren, zout en peper en dan om alles te binden twee plakken fijn gesneden ontbijtkoek.

Dit 2-3 uur laten stoven en pruttelen tot het vlees lekker mals is. Soms even bodem losroeren en misschien scheutje water erbij.

En dan genieten! hmmmmm

ben benieuwd of anderen dit ook lekker vinden.

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
gerenkim
Tiener
Tiener


Geregistreerd: 21-4-2006
Berichten: 3065
Woonplaats: anna-paulowna

BerichtGeplaatst: Vr 31 Dec 2010, 13:51    Onderwerp: Reageer met quote

meissie schreef:
Vicky schreef:
Paschal75 schreef:
Becca schreef:
Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne Kwijlen Kwijlen

Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

Ingrediënten:
- 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
- 1 pak standaard Chocolade cake-mix
- 3 Eieren
- 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
- 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
Meng in een grote kom in zo'n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.


Ik ben deze NU aan het maken....ben zo benieuwd!


Deze ga ik zaterdag bakken voor op mijn verjaardags-ladiesnight Glimlach


Ohhh deze ga ik maken voor zaterdagavond...dan heb ik een ladies-movie-night.



hier staat hij nu in de oven Kwijlen Kwijlen voor vanavond ben benieuwd

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
esmie
Kletstante
Kletstante


Geregistreerd: 4-10-2004
Berichten: 4425

BerichtGeplaatst: Ma 03 Jan 2011, 11:34    Onderwerp: Reageer met quote

Kwijlen jammie die lijkt me ook wel lekker.
Ga ik maar maken op mijn zoon zijn verjaardag.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
bianca&?
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 19-8-2007
Berichten: 23261
Woonplaats: nieuwegein

BerichtGeplaatst: Do 24 Mrt 2011, 13:44    Onderwerp: Reageer met quote

Cell schreef:
Dit is ook heeeerlijk.

voor 2 a 3 personen:

1 pak verse tagliatelle van 250 gram
ongeveer 12 cherrytomaatjes
4 tenen knoflook
1/2 bekertje creme fraiche
1 bakje van 125 gram magere spekreepjes
300 gram verse sperziebonen
2 a 3 moten zalm

Zet de sperziebonen vast op, zodat ze gaar koken.

Snij de tene knoflook grofweg in stukjes, halveer de cherrytomaten.

Kook de tagliatelle volgens de kookvoorschriften en giet af.

Bak in een wok in een scheutje olijfolie eerst de knoflook lichtjes en voeg al snel de halve cherrytomaten toe. Roer dit kort om en om en voeg dan ook de spekblokjes erbij.
Wanneer de spekblokjes gaar geraken en de tomaten zacht beginnen te worden, voeg je de gekookte tagliatelle toe.
Hussel het geheel in de pan om en om met bv een pastatang.
Zet de pit na een paar minuutjes uit en voeg het halve bekertje creme fraiche toe. Schep dit ook nog om.

Als de bonen gaar zijn, giet je deze ook af.

Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak de zalmmoten om en om tot ze gaar genoeg zijn naar je smaak.

Doe de tagliatelle op een bord, bonen erbij en een zalmmoot..

Heerlijk. Kwijlen

(eten dit momenteel bijna elk weekend, zo verslavend lekker Zenuwachtig )


gaan we vanavond eten ben benieuwd

_________________
Trotse mama van Prinses Nikki Verliefd 25-07-'08 en Little Miss Lizz Verliefd 30-09-'10

Noa(h) sterretje voor altijd in ons hart
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Nefarious
Tiepmiep
Tiepmiep


Geregistreerd: 23-12-2007
Berichten: 6475
Woonplaats: South Wales (UK)

BerichtGeplaatst: Di 11 Okt 2011, 14:09    Onderwerp: Reageer met quote

Mijn rijst alternatief. Bloemkool rijst!
Rauwe bloemkool met grove rasp raspen. Minuutje in de magnetron. Dan in wat spray olie bakken met ei, curry poeder, knoflook poeder, en beetje zout.
Dit gaat heel goed samen met Indiaas eten. Als je het met Chinees wilt, vervang je de curry poeder met 5-spice.

Voor de Weight Watchers onder ons...Bloemkool rijst (zonder ei) is 0 pp! Meneer Groen

_________________
Life is not about how many breaths we take but the moments that take our breath away
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Imfe
Dreumes
Dreumes


Geregistreerd: 20-7-2011
Berichten: 422
Woonplaats: N-limburg

BerichtGeplaatst: Ma 26 Dec 2011, 13:34    Onderwerp: Reageer met quote

Ik zal mijn sotosoep receptje hier eens neerplanten. Gekopieerd uit het vorige Wat eten we vandaag topic.

Quote:
Soto Ajam

Benodigdheden

• kipfilet (wij gebruiken ca. 1 kilo voor 2 dagen, 4 personen)
• bouillonblokjes(s) --> kippenbouillon
• kleine ui
• knoflook (2 tot 3 teentjes)
• koenjitpoeder (2 tot 3 theelepels) --> toko of AH
• kemiri noten (4 stuks) --> te koop bij de Toko
• verse sereh (2 stuks) --> te koop bij Toko, AH, C1000 bij de verse kruiden, zoals peterselie, munt etc in het koelvak.
• eieren
• prei --> aan 2 kleine stronkjes heb je genoeg aan 2 dagen voor 4 personen
• aardappels --> ik kook altijd een kilootje van AH
• taugé
• ketjap (manis)
• sambal
• gebakken uitjes (uit een zak)

Bereidingswijze

• snij de ui en de knoflook fijn
• fruit dit aan in een hoge pan, met wat olie.
• Voeg de koenjitpoeder toe, ca 2 theelepels
• Vul de pan met water en voeg 2 a 3 bouillonblokjes toe, evt. wat zout
• Breng het water aan de kook
• Snij de kipfilet in stukjes
• Voeg de kipfilet toe en laat dit 5 minuten koken
• Kneus de sereh en voeg dit toe aan de sotosoep, laat dit een tijd intrekken
• Kook de aardappels met schil
• Als deze afgekoeld zijn, schil verwijderen en in blokjes snijden
• Snij de prei
• Kook de eieren en snij ze in stukjes
• Leg de taugé, prei, aardappels en eieren op 1 schaal
• Kook de rijst
• Maak de saus door de ketjap te vermengen met de sambal

Schep de rijst op. Verder neem je ei, aardappel, prei en taugé, leg je er boven op. Schep de kipfilet erboven op, en wat sotosoep, je kunt zoveel soep nemen als je zelf lekker vindt. Neem wat ketjap/sambalsaus en daar overheen de gebakken uitjes.


Kwijlen Kwijlen Kwijlen

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
meisje1974
Kletstante
Kletstante


Geregistreerd: 18-6-2009
Berichten: 4289

BerichtGeplaatst: Do 19 Jul 2012, 20:37    Onderwerp: Reageer met quote

Vandaad een heerlijke, lekkere simpele salade gegeten:

Op een schaal, voor 2 personen:

- Een berg rucola sla of eventueel andere sla
- 2 perziken in stukjes
- 2 bollen mozzarella
- parma ham. Hoeveelheid naar smaak.
- 2 handjes walnoten.
- balsamico stroop/dressing (kant en klaar, staat bij de olie/azijn)

Heel makkelijk en snel.

_________________
Mama van een prachtige dochter (2010) en stiefmama van een geweldige stiefzoon (2005).
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
romata
Top Kokker
Top Kokker


Geregistreerd: 14-3-2009
Berichten: 22636
Woonplaats: Tilburg

BerichtGeplaatst: Zo 22 Jul 2012, 10:27    Onderwerp: Reageer met quote

meisje1974 schreef:
Vandaad een heerlijke, lekkere simpele salade gegeten:

Op een schaal, voor 2 personen:

- Een berg rucola sla of eventueel andere sla
- 2 perziken in stukjes
- 2 bollen mozzarella
- parma ham. Hoeveelheid naar smaak.
- 2 handjes walnoten.
- balsamico stroop/dressing (kant en klaar, staat bij de olie/azijn)

Heel makkelijk en snel.


Hmmm deze was erg lekker, heerlijke fris. Dit gaan we vaker eten. Wij hadden er wel stokbrood bij mij kruidenboter.

_________________

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
kellyverbier
Baby
Baby


Geregistreerd: 16-9-2013
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Do 19 Sep 2013, 16:16    Onderwerp: Reageer met quote

Gisteren dit recept eindelijk eens uitgeprobeerd - yum, ongetwijfeld aan te raden!

"Koude komkommersoep met kerriegamba's"

Nodig voor 4 personen:

Soep:
· 2 biologische komkommers
· Bosje munt
· Bosje dille
· 100ml crème fraîche
· 200ml Griekse (volle) yoghurt
· 300ml kippenbouillon
· Zout
· Tabasco

Gamba’s:
· 12 gamba’s (rauw, ontdooid)
· 2 tenen knoflook
· Kerriepoeder
· Bloem
· Zout & peper
· Zonnebloemolie

Schil de komkommers. Snijd ze door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en verzamel in een kom. Verwijder de takjes van de munt en doe de blaadjes bij de komkommer. Voeg ook de dille toe. Bewaar een klein beetje groen voor de garnering. Doe de yoghurt bij de komkommer en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde pap. Giet de kippenbouillon bij de komkommerpuree, tot je de gewenste dikte bereikt. Dit kan verschillen. Ik vind het lekker als de soep wat dunner is. Voeg nu de crème fraîche toe. Maak het geheel tot slot op smaak met zout en tabasco. Zet in de ijskast om te koelen.

Pel de gamba’s en verzamel in een bakje. Pers de knoflook. Doe de knoflook samen met een flinke mespunt kerrie, zout en peper bij de garnalen. Bestrooi tot slot met bloem, totdat ze helemaal bedekt zijn.

Laat een flinke scheut zonnebloemolie warm worden in een koekenpan. Bak de garnalen in een paar minuten mooi bruin. De bloem zorgt ervoor dat ze een krokant korstje krijgen. Serveer de soep in diepe borden. Leg de garnalen in het midden en met het af met een beetje groen en nog een beetje versgemalen peper.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   

 

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Kindje op Komst forum index -> De keukentafel Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 8 van 8

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Je kunt GEEN bestanden toevoegen in dit forum
Je kunt geen bestanden downloaden in dit forum